Slovensko
Deutsch
Surovine.si - vaš svet surovin in energije
 
Surovine.si - Vaš svet surovin in energije
 
 
PLEMENITE KOVINE
   
 
 
 
 
 
INDUSTRIJSKE KOVINE
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ENERGENTI
 
 
 
 
 
 
 
 
KMETIJSKE SUROVINE
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
PARTNERJI
 
Prvsi slovenski naložbeni srebrnik
 
Elementum, prodaja in nakup zlata, srebra, platine in paladija
 
Kongres plemenitih kovin in surovin
 
 
 
SUROVINSKE NALOŽBE
 
 
 
Kjer razsežnost ustvarja vrednost (Axino-Nemčija)
 
 
Datum objave: 2008-04-28
 
 
 

Kjer razsežnost ustvarja vrednost!

»Kot podjetje razmišljamo in delujemo kot naše stranke- usmerjeni predvsem na rezultate ter cilje, ki smo si jih zadali. Ravno to pa nas pripelje do razumevanja strankinih potreb ter zahtev, ki nas posledično pripeljejo do uspeha,« pravi Wolfgang Seybold, predsednik uprave.

Podjetje Axino je bilo ustanovljeno leta 2000. Predsednik uprave, Wolfgang Seybold s svojimi sodelavci uspešno sledi začrtani strategiji ter viziji poslovanja. Sam je sicer prišel do podobne ideje že leta 1996, a je bil trg še dokaj neraziskan. Nekaj let pozneje ga je splet okoliščin pripeljalo do manjšega podjetja, ki ni imelo denarja za črpanje surovin, in začetna ideja je dobila nov zagon. Podjetje Axino je postalo marketinška agencija za rudarska podjetja s potrjeno substanco, hkrati pa jim je priskrbela investitorje. V podjetju so zaposleni vse od geologov do svetovalcev za razna investiranja v trg surovin. Od leta 2006 se lahko pohvalijo tudi kot partner nemške borze. Letos pa so sklenili eno največjih pogodb s podjetjem Nova Gold, ki je po besedah Seybolda »a billion market company« in odličen napredek za njihovo podjetje.

Axino je danes marketinška agencija, ki nudi znanje na področju investiranja v trg surovin ter medorganizacijskega komuniciranja. So vezni člen med podjetji, ki so večinoma usmerjeni v raziskovanje novih ali starih nahajališč surovin ter investitorji, ki bi želeli biti del teh raziskav. V njihovih referencah se najdejo različna podjetja, ki jih v Axinu razdelijo v tri skupine:

1.       Podjetja v fazi proizvodnje (črpanje surovin)

2.       Podjetja, ki so v fazi raziskovanja potrjene najdbe in so pripravljena na črpanje surovin (stroški črpanja surovin, izdelava plana,…)

3.       Podjetja v fazi raziskovanja (iščejo nahajališča in jih raziskujejo)

Zadnja predstavljajo tudi največje tveganje, saj morajo iti čez vse faze razvoja. Statistično je tudi znano, da le redkim uspe priti v drugo fazo, ko pa pridejo, je uspeh zagotovljen.

Marketinški prijemi podjetja Axino se pojavljajo v vseh medijih. Najbolj močni so na internetu, kar je po njihovem mnenju tudi najbolj pomemben medij. Ko se podjetje odloči, da bo sodelovalo s podjetjem Axino, jim dostavi vse potrebne informacije za oglaševanje. Njihovo ime se nato začne pojavljati v raznih člankih ter na radiu, kjer jih lahko opazijo bodoči investitorji.

Njihova nadaljnja strategija promoviranja pa se razdeli v tri stopnje:

  1. Prva je povečanje prepoznavnosti (postavljanje vizije ter ciljev podjetja, priprava osnovnega promocijskega materiala, predstavitev na internetnih straneh, ki so v lasti Axina, hkrati pa priskrbijo imena možnih investitorjev)
  2. Druga je intenzivno promoviranje na trgu (objavljanje PR člankov v vseh pomembnejših revijah ter internetnih straneh, TV intervjuji z lastniki)
  3. Tretja pa je predstavitev podjetja možnim investitorjem

Za lažje promoviranje ter širitev dejavnosti je podjetje ustanovilo tudi 3 lastne blagovne znamke:

  • Goldinvest.de; omogoča dostop do nemških investitorjev; je informacijski člen med rudarskimi podjetji, raziskovalnimi podjetji ter investitorji
  • IRC (Investor Relations Conference); konferenca, kjer se srečajo investitorji, rudarska podjetja in podjetja s podobnimi dejavnostmi ter mediji (odlična priložnost za promocijo)
  • Börsextra; brezplačen tedenski časopis za obstoječe komitente. V njem se nahajajo vse novosti, ki so povezane s trgom surovin.

Seybold na področju surovin vidi še ogromno priložnosti. Njegova odločitev za surovine je podprta z večimi razlogi.. Eden izmed teh je, da je to vsekakor tržna niša, ki se je ljudje vse bolj zavedajo. Drugo pa je predvsem povezano z njegovimi izkušnjami, ki kažejo na dolgoletno zanimanje za trg surovin ter investicij (v povezavi s surovinami ali ostalimi finančnimi naložbami). Z močnim timom strokovnjakov, analitikov, raziskovalcev ter svetovalcev sledijo skupnim ciljem ter viziji podjetja, ki se glasi preprosto: razsežnost ustvarja vrednost. 

»Ko predstavljaš podjetje, ga moraš razumeti, kar pomeni, da greš in obiščeš nahajališča. Ne pravim, da smo zato geologi, a v tem poslu je nujno poznati vse segmente poslovanja,« je prepričan Wolfgang Seybold.  

Internetne povezave: www.axino.de

                                  www.goldinvest.de

●●

Wolfgang Seybold;

·          1989- pridružil kot svetovalec Dresdner Bank AG, Stuttgart

·          1991- borzni specialist ter izvršni manager pri Privatbankhaus Gebrüder Martin ter Göppingen; strukturiranje ter širitev na območja investicijskega značaja, portfolio management ter trgovanje z delnicami

·          1992- diplomiral na poslovni šoli iz bančništva

·          Sredi 1996- neodvisni svetovalec za investicije

·          1999-ustanovi se podjetje Axino; glavni svetovalec za investicije

·          2000- postane član odbora managementa; postane odgovoren tudi za strategijo Axino ter opravljanje funkcij znotraj nje

●●

 

 

 
       
 
 
 
 
Vsi članki surovinskih naložb:
 
 
     
 
 
 
Datum objave: 2009-07-24
 
 
 
 
 
 
 
Datum objave: 2008-09-23
 
 
 
 
 
 
 
Datum objave: 2008-09-15
 
 
 
 
 
 
 
Datum objave: 2008-08-18
 
 
 
 
 
 
 
Datum objave: 2008-07-22
 
 
 
 
 
 
 
Datum objave: 2008-07-08
 
 
 
 
 
 
 
Datum objave: 2008-06-26
 
 
 
 
 
 
 
Datum objave: 2008-06-26
 
 
 
 
 
 
 
Datum objave: 2008-06-23
 
 
 
 
 
 
 
Datum objave: 2008-05-22
 
 
 
 
 
 
MAIL LISTA
 
 

Vpišite se v našo mail listo in obveščali vas bomo o dogodkih, zanimivostih, naložbah v delnice, sklade ter plemenite kovine.

Za vpis kliknite tukaj...

 
     
 
AKTUALNE CENE v U$D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANKETA
 
Kako se bo gibala cena nafte v letu 2009
med 60 - 80 USD
med 80 - 100 USD
med 100 - 120 USD
okrog 150 USD
nad 150 USD


Rezultati
 
AKTUALNI DIAGRAMI
 
Zlato - zadnjih 24 ur v EUR
Zlato - zadnjih 24 ur v EUR

Srebro - zadnjih 24 ur v EUR
Srebro - zadnjih 24 ur v EUR

 
   
Surovine.si - Vaš svet surovin in energije
Impresum | 2008 © All rights reserved - www.surovine.si
Izdelava spletnih strani: Express Design
 
Surovine - svetovni megatrend