Slovensko
Deutsch
Surovine.si - vaš svet surovin in energije
 
Surovine.si - Vaš svet surovin in energije
 
 
PLEMENITE KOVINE
   
 
 
 
 
 
INDUSTRIJSKE KOVINE
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ENERGENTI
 
 
 
 
 
 
 
 
KMETIJSKE SUROVINE
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
PARTNERJI
 
Prvsi slovenski naložbeni srebrnik
 
Elementum, prodaja in nakup zlata, srebra, platine in paladija
 
Kongres plemenitih kovin in surovin
 
 
 
SUROVINSKE NALOŽBE
 
 
 
Zlato je lahko dobra naložba
 
 
Datum objave: 2008-02-26
 
 
 

TUDI KO BO CENA DOSEGLA MAGIČNO MEJO TISOČ DOLARJEV ZA UNČO, BO ZLATO ŠE VEDNO ZELO POCENI IN BO IMELO VELIK POTENCIAL ZA RAST.

Zlato je lahko dobra naložbaTrgi plemenitih kovin so tako nestabilni, da lahko v nekaj dneh zanihajo za več kot desetino navzdol ali navzgor. "S tega vidika sploh ni pomembno, po kakšni ceni kot dolgoročni vlagatelj danes kupiš plemenite kovine, saj so te še vedno izrazito podcenjene," pravi Peter Slapšak, direktor podjetja Elementum.
"Da bi danes kupili eno točko ameriškega indeksa Dow Jones, bi potrebovali med 13 in 15 unč zlata. Šele ko bo to razmerje doseglo faktor pet proti ena, bo zlato smiselno spet prodati, kar kaže na to, kako je to še podcenjeno. Rudniki zlata se praznijo, povpraševanje zasebnih in institucionalnih vlagateljev se naglo povečuje, industrijski uporabniki ga zaradi unikatnih lastnosti porabijo čedalje več, v tujini tudi pokojninski skladi vlagajo v zlato, spisek centralnih bank, ki želijo zlato prodati, se hitro krajša, hkrati pa se povečuje seznam bank, ki bi želele zlato dokupiti," razlaga Slapšak.

Prvo leto: 23 milijonov
Ideja za podjetje Elementum se je glede na finančni položaj na slovenskem in drugih evropskih trgih, kjer je ogromna ponudba najrazličnejših finančnih institucij, kot so borznoposredniške hiše, banke, družbe za upravljanje in zavarovalnice, od katerih vsaka ponuja svojo filozofijo ustvarjanja premoženja, spontano razvijala, podjetje pa obstaja dobro leto. "Lani smo ustvarili približno 23 milijonov evrov prihodkov, letos pa jih nameravamo potrojiti," pojasnjuje sogovornik.

Želijo si dolgoročnih vlagateljev
Vizija Elementuma je, da bi imel vsak prebivalec Slovenije v svoji lasti vsaj eno zlato palico, težko eno unčo, kar je 31,1035 grama. "V to vizijo globoko verjamem. Sicer cene zlata v zadnjem času podirajo rekorde in tudi volatilnost oziroma dnevni nihaji cen so v zadnjem času zelo veliki, kar je povsem običajno v trenutnem globalnem finančnem položaju. Globalne smernice se deloma poznajo tudi pri našem poslovanju, vendar naš namen ni pridobiti vlagatelje, ki želijo kratkoročno špekulirati z zlatom in srebrom, za to naj se obrnejo raje na druge ponudnike. Naš namen je pridobiti dolgoročne vlagatelje, ki bodo imeli pravilno zgrajeno strategijo vlaganja v plemenite kovine, surovine in druge finančne produkte. Špekulanti, ki čakajo na pravi trenutek za nakup, nas ne zanimajo. Tudi ko bo cena dosegla magično mejo tisoč dolarjev za unčo, bo zlato še vedno zelo poceni in bo imelo velik potencial za rast," razmišlja Slapšak.

Do nakupa s pomočjo pogovora
"Glede na podatke, ki jih imam, naj bi imela Banka Slovenije v svojih rezervah nekaj več kot tri tone zlata. Želim si, da bi naša centralna banka svoje zlate rezerve povečala, tako kot to počno tudi druge, denimo ruska in kitajska. Sicer se nakup zlata začne z daljšim pogovorom s stranko, kjer se ugotovijo vse želje in dejavniki nakupa ter pojasnijo vsa tveganja in priložnosti vlaganja v plemenite kovine. Strankam svetujejo premoženjski svetovalci, naročilo pa se izvrši prek Elementuma, pri čemer se za način dobave blaga s stranko dogovorimo individualno," je še povedal Slapšak.

 
       
 
 
 
 
Vsi članki surovinskih naložb:
 
 
     
 
 
 
Datum objave: 2009-07-24
 
 
 
 
 
 
 
Datum objave: 2008-09-23
 
 
 
 
 
 
 
Datum objave: 2008-09-15
 
 
 
 
 
 
 
Datum objave: 2008-08-18
 
 
 
 
 
 
 
Datum objave: 2008-07-22
 
 
 
 
 
 
 
Datum objave: 2008-07-08
 
 
 
 
 
 
 
Datum objave: 2008-06-26
 
 
 
 
 
 
 
Datum objave: 2008-06-26
 
 
 
 
 
 
 
Datum objave: 2008-06-23
 
 
 
 
 
 
 
Datum objave: 2008-05-22
 
 
 
 
 
 
MAIL LISTA
 
 

Vpišite se v našo mail listo in obveščali vas bomo o dogodkih, zanimivostih, naložbah v delnice, sklade ter plemenite kovine.

Za vpis kliknite tukaj...

 
     
 
AKTUALNE CENE v U$D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANKETA
 
Kako se bo gibala cena nafte v letu 2009
med 60 - 80 USD
med 80 - 100 USD
med 100 - 120 USD
okrog 150 USD
nad 150 USD


Rezultati
 
AKTUALNI DIAGRAMI
 
Zlato - zadnjih 24 ur v EUR
Zlato - zadnjih 24 ur v EUR

Srebro - zadnjih 24 ur v EUR
Srebro - zadnjih 24 ur v EUR

 
   
Surovine.si - Vaš svet surovin in energije
Impresum | 2008 © All rights reserved - www.surovine.si
Izdelava spletnih strani: Express Design
 
Surovine - svetovni megatrend