Slovensko
Deutsch
Surovine.si - vaš svet surovin in energije
 
Surovine.si - Vaš svet surovin in energije
 
 
PLEMENITE KOVINE
   
 
 
 
 
 
INDUSTRIJSKE KOVINE
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ENERGENTI
 
 
 
 
 
 
 
 
KMETIJSKE SUROVINE
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
PARTNERJI
 
Prvsi slovenski naložbeni srebrnik
 
Elementum, prodaja in nakup zlata, srebra, platine in paladija
 
Kongres plemenitih kovin in surovin
 
 
 
SUROVINSKE NALOŽBE
 
 
 
Fotovoltaični "boom"
 
 
Datum objave: 2008-04-28
 
 
 

Fotovoltaični »boom«

Podjetje Genesis Technology Fund, veliki delničar podjetja Genesis Energy Investment Plc., specializiran za proizvodnjo solarnih modulov tankoplastne tehnologije,  je prepričano, da je prihodnost solarne energije v tankoplastni tehnologiji.

Podjetje Genesis Energy želi  s 340 milijonsko (evrov) investicijo v tri obrate po vsem svetu - v Španiji, Madžarski in Singapurju – z načrtovano  skupno kapaciteto 300 MW v prihodnjih nekaj letih postati eden izmed vodilnih proizvajalcev tankoplastnih solarnih modulov.

Tenkoplastne solarne celice so drugi val fotovoltaičnega “booma”. Imajo sicer manjše izkoristke kot etablirane celice, vendar se jih da proizvesti po občutno nižji ceni.

S to novo tankolpastno tehnologijo se izognemo pomanjkanju in z njim povezani podražitvi rešitev s kristaliničnim polimernim silicijem. Nova tehnologija uporablja silicijev vodni plin, ki ga je ogromno na razpolago. Tehnologija ima tudi to prednost, da ima integriran proizvodni postopek. Potrebno je mnogo manj vmesnih korakov – ki so jih izvajala tretja podjetja in zahtevala profit. V prvi generaciji je bilo še pet, v drugi pa sta le še dva tehnološka procesa, ki ju je potrebno izvest pred instalacijo solarnega modula.

Podjetje Genesis na vseh 3 lokacijah, kjer ima obrate, dobiva podporo v obliki subvencij, ki jih ni potrebno odplačati, ali/in davčnih olajšav. Genesisi Energy ima zelo izpiljen poslovni načrt in bi lahko pridobilo tim zelo izkušenih tehničnih strokovnjakov iz industrije izdelave polprevodnikov. Proizvodnja bo obsegala predvsem module dimenzij 2,70 x 2,70m, ki so primerni za solarne farme. Podjetje Genesis je že dobilo številna povpraševanja po dobavi in prevzemnih napovedi za solarne module, ki bodo proizvedeni v prihodnosti.

Po naših izračunih so stroški proizvodnje energije za 1-MW solarno farmo, ki uporablja tenkoplastno tehnologijo, 14 centov/ kWh – pri tehnologiji kristaliničnega polimernega silicija pa 23 centov/ kWh.

Prvi obrat bo zgrajen v Andaluziji v Španiji. Genesis predvideva, da bo v kratkem dobilo gradbeno dovoljenje in poleti leta 2008 pričelo z gradnjo.

Proizvodnja bo avtomatska in se bo izvajala na najmodernejših proizvodnih strojih. Prvi solarni moduli bodo v velikem številu proizvedeni v začetku leta 2010.

Prepričani smo, da je podjetje Genesis Energy na pravi poti, da bo postalo eno izmed vodilnih proizvajalcev na fotovoltaičnem trgu. To ohranjanje vrednosti se bo izrazilo tudi v borznih tečajih. Rast vrednosti delnice podjetja Genesis Technology Funds iz 100 dolarjev na 300 dolarjev se bo v prihodnjih letih gotovo nadaljevala.

 
       
 
 
 
 
Vsi članki surovinskih naložb:
 
 
     
 
 
 
Datum objave: 2009-07-24
 
 
 
 
 
 
 
Datum objave: 2008-09-23
 
 
 
 
 
 
 
Datum objave: 2008-09-15
 
 
 
 
 
 
 
Datum objave: 2008-08-18
 
 
 
 
 
 
 
Datum objave: 2008-07-22
 
 
 
 
 
 
 
Datum objave: 2008-07-08
 
 
 
 
 
 
 
Datum objave: 2008-06-26
 
 
 
 
 
 
 
Datum objave: 2008-06-26
 
 
 
 
 
 
 
Datum objave: 2008-06-23
 
 
 
 
 
 
 
Datum objave: 2008-05-22
 
 
 
 
 
 
MAIL LISTA
 
 

Vpišite se v našo mail listo in obveščali vas bomo o dogodkih, zanimivostih, naložbah v delnice, sklade ter plemenite kovine.

Za vpis kliknite tukaj...

 
     
 
AKTUALNE CENE v U$D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANKETA
 
Kako se bo gibala cena nafte v letu 2009
med 60 - 80 USD
med 80 - 100 USD
med 100 - 120 USD
okrog 150 USD
nad 150 USD


Rezultati
 
AKTUALNI DIAGRAMI
 
Zlato - zadnjih 24 ur v EUR
Zlato - zadnjih 24 ur v EUR

Srebro - zadnjih 24 ur v EUR
Srebro - zadnjih 24 ur v EUR

 
   
Surovine.si - Vaš svet surovin in energije
Impresum | 2008 © All rights reserved - www.surovine.si
Izdelava spletnih strani: Express Design
 
Surovine - svetovni megatrend